Siirry suoraan sisältöön

Mitkä ovat parhaat vinkit tulla raskaaksi

Parhaat vinkit tulla raskaaksi, ovatko ne totta vai tarua?

Raskaaksi tuleminen ei ole aina yksinkertaista eikä se tapahdu sormia napsauttamalla. Usein lapsesta haaveilevat yrittävätkin löytää parhaat vinkit tulla raskaaksi. Vinkkejä on tarjolla laidasta laitaan ja osa näistä perustuu puhtaasti silkkaan taikauskoon. Kaikki konstit kuitenkin halutaan kokeilla, vaikka eivät olisikaan järjellä selitettävissä. Onneksi on kuitenkin olemassa myös tieteellisesti todistettuja keinoja, joiden avulla on mahdollista parantaa ja ylläpitää hedelmällisyyttä.

Tästä löydät parhaat vinkit tulla raskaaksi

Raskaudesta haaveilevan kannattaa pyrkiä normaalipainoon, sillä yli- ja alipaino vaikeuttavat raskaaksi tulemista. Yksittäisillä ruoka-aineilla ei ole mahdollista vaikuttaa hedelmällisyyteen, mutta tavallinen, monipuolinen ruokavalio on täysin riittävä ja tukee sitä. Myös stressin vähentäminen parantaa raskaaksi tulemisen mahdollisuutta. Tupakointi ja alkoholin käyttö vaikuttavat muun muassa siittiöiden tuotantoon, joten näiden käyttöön tulee myös miesten kiinnittää huomiota. Naisten on myös syytä pitää perussairaudet hyvässä hoitotasapainossa sekä ehkäistä ja hoitaa gynekologisia tulehduksia.

Netistä löytyy helposti useampi blogi, joissa käsitellään raskauden yrittämistä ja siihen liittyviä haasteita. Vinkit tulevat siis varmasti tarpeeseen. Terveellisten elämäntapojen lisäksi raskautta suunnittelevan on hyvä ottaa selvää omasta kuukautiskierrosta sekä selvittää tapahtuuko ovulaatiota. Myös yhdyntöihin ja niiden ajoitukseen on syytä kiinnittää huomiota. Säännölliset yhdynnät parantavat siittiöiden laatua ja lisäävät siten hedelmöityksen todennäköisyyttä. Raskauden alkamisen kannalta myös iällä on merkitystä.

Kuinka voi tulla raskaaksi nopeammin?

Raskaaksi tuleminen on mahdollista vain muutamana päivänä kuukaudessa. Näiden hedelmällisten päivien tunnistaminen on tutkimusten perusteella kaikkein nopein keino tulla raskaaksi. Kuinka nämä hedelmälliset päivät sitten on mahdollista tunnistaa tehokkaimmin? Markkinoilla on tarjolla runsaasti erilaisia ovulaatiotestejä. Näistä testeistä luotettavimpina ja tulkinnan kannalta yksinkertaisimpina voidaan pitää digitaalisia ovulaatiotestejä. Niiden käyttäminen voi lisätä raskaaksi tulemisen mahdollisuutta jopa 80 prosenttia.

Avainsanat: