Siirry suoraan sisältöön

Kumppanuusvanhemmuus

Kumppanuusvanhemmuus on onnistuessaan loistava mahdollisuus

Erilaiset perheet, sekä yksilöt, joille ei se oman lapsen saaminen olekaan aivan yksinkertaista, voivat turvautua tarvittaessa hieman poikkeuksellisiin keinoihin. Yksi näistä on kumppanuusvanhemmuus, jossa mies ja nainen hankkivat yhdessä lapsen ilman että heillä olisi välillään romanttisia tunteita. Lapsi saa tällöin kaksi vanhempaa ja kaksi kotia joissa kummassakin häntä rakastetaan. Vanhemmat valitsevat toisensa sen perusteella, millaista he kokevat lapsen kasvatuksen juuri tämän henkilön kanssa olevan. Toki tähänkin henkilökemiat vaikuttavat, mutta pois jää parisuhteen aiheuttamat mahdolliset konflikti tilanteet. Tämä on myös mahdollisuus esimerkiksi homo miehelle saada aivan oma lapsi.

Kumppanuusvanhemmuus voidaan toteuttaa myös perheiden kesken. Apilaperhe muodostuu, kun naispari sekä miespari saavat yhteisen lapsen. Yleensä tämä hoituu keinohedelmöityksen avulla joko kotona tai lääkärin vastaanotolla.

Apilaperhe tarjoaa lapselle paljon rakastavia vanhempia

Jotta päädytään tilanteeseen, että apilaperhe syntyy, tulee pariskuntien olla ystäviä ja tuntea toisensa hyvin. Pelkän tunteen varassa tähän ei kannata ruveta, sillä siitä saattaa koitua ongelmia jatkossa. Onnistuessaan tilanne on ihanteellinen ja lapsi on onnekas saadessaan elämäänsä paljon rakkautta.

Lapsen ja vanhempien asemaa kannattaa turvata virallisiakin teitä pitkin jolloin mahdollisten ongelmien syntyessä ei lapsi joutuisi kiistakapulaksi pariskuntien välille. Apilaperheellä kuitenkin tavoitellaan ensisijaisesti lapsen etua. Tämä voi myös olla miesparille se ainoa keino saada lapsi, joten puhutaan erittäin tärkeistä ja tunnerikkaista asioista. Apilaperhe antaa paljon enemmän kuin ottaa.

Kumppanuusvanhemmuus on onnistuessaan loistava mahdollisuus

Yhteisiä etuja

Kumppanuusvanhemmuuteen päädyttäessä, on ensimmäinen asia löytää se sopiva kumppani. Toki jos kumppani on jo ennestään ja hänen kanssaan aletaan etenemään, olisi hyvä sopia pelisäännöt. Tässä tilanteessa ei kannata ujostella tai kaunistella asioita vaan kertoa suoraan mitä toivoo tulevaisuudelta. Ja käydä läpi myös niitä mahdollisia tulevaisuuden tilanteita esimerkiksi, mitä jos toinen löytääkin romanttisen kumppanin.

Niin sateenkaariperheet, apilaperheet kuin kumppanuusvanhemmuuskin ovat kuitenkin lapsen kasvattamista niin hyvin kuin kukin osaa. Kaikki pyrkivät siihen, että lapsesta kasvaa hyvä ja onnellinen ihminen. Muulla ei oikeastaan ole edes väliä, perhe on aina perhe. Perheessä tulee eteen riitoja ja tilanteita joissa ei ole aina niin helppoa, mutta kun kaikkia yhdistää rakkaus lapseen, ovat asiat mallillaan.

Kiitos!

Lukijoidemme kokemuksia

Todella pitkään kumppanini kanssa toivoimme saavamme lapsen ja ihanilla vinkeillänne viimein pääsimme etenemään asiassamme ja odotamme nyt esikoistamme. Olemme aivan onnesta mykkyrällä, emmekä osaa kiittää tarpeeksi. Koeputkilapsi on nyt juuri sitä, mitä olemme haaveilleet saavamme.

Kiitos kannustuksestanne ja ymmärtämyksestänne erilaisia perheitä kohtaan! Löysin juuri itselleni kumppanin, jonka kanssa lähdemme tavoittelemaan yhteistä lasta ja teemme sen pystypäin. Haluamme siis kannustaa myös muita tähän, sillä jokaisella on mahdollisuus omaan lapseen.

Kumppanuusvanhemmuus vaatii yhteistyötä ja ymmärrystä

Kumppanuusvanhemmuus siis tarjoaa loistavan vaihtoehdon yksin lapsen hankkimiselle ja tällöin arkea ja vastuuta voi jakaa kumppaninsa kanssa. Molemmat ovat luultavasti erittäin kiinnostuneet lapsen asioista ja hyvinvoinnista. Siksi onkin hyvä, että asioista on puhuttu jo etukäteen. Omista arvoista ja mitä haluaa lapselle tulevaisuudessa opettaa. Äitiyslaki sivusto toivoo, että aikuiset ottavat tämän asian vakavasti, jotta lapsi ei tulevaisuudessa joudu minkään kiistojen tai ristiriitojen väliin.

Erilaiset perheet ovat rikkaus, eikä mikään ole enemmän oikea kuin toinen. Jos kaikki osapuolet ovat onnellisia, asiat ovat hyvin. Ulkopuolisten silmissä tällainen erilaisuus voi olla kiehtovaa ja ehkä pelottavaakin, mutta avoimuudella ja häpeilemättömyydellä saa paljon aikaan epäilevänkin ihmisen mielessä. Ja lopulta, onko sillä edes väliä mitä, joku muu ehkä ajattelee?

Kumppanuusvanhemmuus on onnistuessaan loistava mahdollisuus